Четирима пациенти  са диагностицирани с коронавирус в УМБАЛ Св. Иван Рилски

...
Четирима пациенти  са диагностицирани с коронавирус в УМБАЛ Св. Иван Рилски
Коментари Харесай

От бързите тестове пламна заразата в Иван Рилски

Четирима пациенти  са диагностицирани с ковид в УМБАЛ Св. Иван Рилски в София. От болничното заведение излязоха с публично известие до медиите, че 12 от медиците им също са с открита болест.

Първоначалният източник на вируса е пациент с левкемия, който е развил по-късно пневмония

Той е бил проучен за ковид с бърз тест, който е дал негативен резултат и не е бил изолиран.

По процедура в границите на няколко дни се прави втори бърз тест, който дава също негативен резултат. Но пациентът се утежнява и на 17 април му е изработен трети тест, който дава позитивен резултат.

" Какъв тест да бъде изработен - PCR или бърз за ковид, се прави по преценка на лекуващия доктор през избран интервал, в тази ситуация на пациента със признаци е била предписана антибиотична терапия ", обясниха от " Иван Рилски ". В момента положението на пациента с левкемия е по-тежко и е той е подложен на апаратна вентилация.

Заради това на идващия ден са изследвани всички медици, които работят в Отделението по хематология и онкология, където е лежал болният пациент, както и пациентът, който е бил с него в една стая.

След всички осъществени проби на пациенти и лекари в двете отделения - равносметката е 4-ма пациенти с ковид и 12 позитивни медици. Всички медици са сложени под домашна карантина, дружно със своите фамилии за 28 дни, а двете отделения са краткотрайно затворени за банкет на нови пациенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР